søndag 8. november 2009

Hundeutstilling 07.11.09


Leo sammen med broren Ero.

Et lite sjarmtroll - American Akita! Faantastisk fin farge på den.








Søsteren til Leo - Electra.


Da har vi offesielt gjennomført vår aller første hundeutstilling noen sinne!!! Og gjett om det var både spennende og litt nervepirrende...!
Vi begynte med å vaske Leo med både shampo og balsam dagen før utstillingen, og det var noe som gikk rett hjem hos den lille gutten, han sysn det var så godt å bli massert med såpen, og så ble han så blank og myk i pelsen etterpå, vel verdt strevet i dusjen for å si det sånn! han skulle jo absloutt riste av seg vannet og da endte jo alt selvfølgelig på meg, TO ganger (man lærer vist aldri, hehe). Men når det skulle børstes kom protesanten frem i han for fult, det er noe han absloutt IKKE liker, desverre.. Vi prøver å lokke han med godbiter, men han skjønner tegningen med det og gidder ikke ta i mot, og da blir det tvang, og det liker vi ikke...
Det ble tili opp for matmor på utstillingsdagen, halv 6 skulle vi opp for å gjøre oss klar til å dra kl 7. Men det gikk veldig greit, tatt i betraktning av at jeg er et kjempe b-menneske, elsker å sove lenge, så det var ikke morgen stund er gull i grunn her hjemme da...
Første hund ut i rampelyset var nabohunden Arya (Finsk Lapphund), det var bare hun og en til valpetispe i hennes kategori så hun endte opp med en kjempe bra 2 plass, fikk masse skryt fra dommerene, og så var hun kjempe flink i ringen!
Vi fikk treffe 4 av søknene til Leo og det var litt morsomt for da kunne vi sammenligne utviklingen deres med hverandre, og det er ikke til å legge skjul på at Leo enda var den minste av guttene, men glad er vi for det!!! Kanskje han ikke blir så stor alikevell *krysser fingrene*.
Men alle søknene var kjempe like av utseende og som spytta ut av faren sin, hele gjengen! rart å se hvor like de egentlig var og de likte veldig fint sammen!
I Leo sin klasse var det 5 andre hannvalper som skulle stilles ut, bla broren hans Ero, så jeg regnet ikke med å gå hjem med noen plassering akkurat! Vi har ikke øvd noe som helst på utstilling med han så jeg var kjempe spent på hvordan han kom til å klare seg i ringen, sammen med 5 andre hannhunder, og en fremmed person som skulle ta over hele han.
MEN, det gikk over all forventning, den lille stjernegrisen vår glomtet til og gikk kjempe pent i båndet, og løp kjempe bra, han ble litt skeptisk når de skulle se i munnen hans, men det gikk fort over!
Så vi kom hjem med en 4.plass og det er jeg kjempe glad for, kunne absloutt ikke forventet noe mer! Broren til Leo, Ero fikk en 3. plass!
Dommen fra dommeren:
"Søt ung herremann, fint hode & utrykk. tilstsrekkelig utviklet kropp, passende benstamme. Normalt utviklet, må trene vising av tenner, alt for lange klør, positive bevegelser, velvist.
Det var masse nytt for Leo og jeg tror han hadde kjempe godt å være sammen med så mange hunder og mennesker på en plass, for han var helt skutt når vi kom hjem, lå bare å sov bort hele dagen! Jeg er nå litt stolt av den lille gutten vår <3
Nå blir det bare å trene på utstilling, for det blir garantert ei til etter at han har fylt året :)

Ingen kommentarer: